torsdag 16 december 2010

Cupcake Award



Då ska jag skriva om utmärkelsen jag har fått av min BC-syster Gladlivet

Awarden innebär att välja tre favoritförfattare och ange en bok av dem, skicka vidare Awarden till fem favoritbloggar och tacka den man fått awarden av och till sist klistra in loggan på bloggsidan.


22 katter i samma låda av Anna-Lena Brundin
En samling kåserier ur Kattguld och En god katt förlänger livet av Anna Lena Brundin och Staffan Heimerson. Det finns över en miljon katter i Sverige. Enfärgade, randiga, personliga, egensinniga, keliga, spinnande, klättrande, klösande... Många katter alltså. Men det finns bara två författare som kan skildra katten med dess suveränt överlägsna kroppsspråk, outgrundliga ögon, harmoni och självklara säkerhet. Lyssna på komikern och författaren Anna Lena Brundin och världsreportern och resenären Staffan Heimerson när de med värme och mycket kärlek berättar om Bosse, Mjau och andra härliga katter.


I de lugnaste vatten av Viveca Sten
Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En man tar en tidig promenad med sin hund. Plötsligt gör han en makaber upptäckt: på stranden har en manskropp, inlindad i ett fisknät och med en repögla om midjan, flutit i land. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen kallas till platsen. Med ett förflutet inom sjöpolisen och sommarskärgårdsbo sedan barnsben har han den perfekta lokalkännedomen. Mannen identifieras som en Krister Berggren, anställd på Systembolaget, ungkarl och försvunnen sedan påsken. Ingenting tyder på att ett brott har begåtts och fallet är på väg att avskrivas som en olycka. Då hittas en kvinna brutalt mördad på ett av Sandhamns pensionat.


Sirila gentlemän sökes av Karin Brunk Holmqvist
Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar. I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende där de bor temporärt. Deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun och i väntan på lägenheter bor de på pensionärshemmet. Där väntar utmaningar: Den bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och oppositionsrådet Kjell får också sina fiskar varma. Gamla damer sitter inte där man sätter dem!

Dom fem jag vill ge Awarden till kommer jag inte skriva om här utan dom kan själv skriva på sina sidor vem dom fått den av för att det inte ska vara någon press på dom att fixa detta nu i juletid..


.

1 kommentar:

  1. Första och sista har jag läst och lyssnat på.
    Mitten får jag kika efter.
    Kram

    SvaraRadera