fredag 21 januari 2011

Längre sjukskrivning!

När jag var hos läkaren i slutet av november bestämdes att jag ska börja arbeta 50% den 1 februari, jag trodde ju att det var typ som arbetsträning där jag får fortsatt "bidrag" från försäkringskassan, jag kan "starta" upp i lugn och ro, komma in i arbetet igen, det händer väldigt mycket i optikbranchen på ett år. Så enkelt var det ju inte, jag var bara sjukskriven på 50% och skulle alltså jobba 50% med lön från min arbetsgivare, eftersom jag är så dålig i mina händer och ben kommer jag inte klara detta... min arbetsgivare vill inte betala min lön om jag inte kan utföra mitt arbete...såklart!


Jag har ringt och jagat min läkare i flera veckor och igår ringde hon äntligen upp mig, nu fick jag förklarat hur jag ska göra, hon sjukskrev mig 100% till den sista mars och jag får jobba som jag vill, detta känns jättebra för då behöver jag inte känna någon press och kan komma igång i lugn och ro, det känns så himla bra och jag längtar till jobb men visst är det lite oroligt med, oro för att inte orka, inte klara mitt jobb, dom har klarat sig utan mig i nästan ett helt år och då undrar jag om jag verkligen behövs där??

En annan sak min läkare sa är att jag ska inte vara rädd för att ta smärtstillande när det gör ont i benen eller händerna, jag ska äta dom hela tiden för att kunna få en bra dag... jag ska ta smärtstillande en stund innan jag går ut och går så jag inte har så ont när jag promenerar...så jag får väl göra det mer regelbundet antar jag..


.

8 kommentarer:

 1. Va skönt att du kan mjukstarta och inte känna press att de måste gå bra! håller tummarna att de går bra :)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Det blir nog bra med dänna ordningen ska du se ! Dom blir säkert glada för att ha dig tillbaks på jobbet- oavsätt hur mycket du presterar. Och så skönt att du kan ta det i ditt eget tempo- iom att du faktisk r sjukskriven då!!
  Smärtstillande r ju ao för att du ska kunna njuta lite av dina dagar !! Och viktigt att ta dom REGELBUNDET- tex alvedon varje 6e timme- o evnt någon NSAID's ( Ibumentin, Voltaren ) - i tillegg om så behövs. MEN ta REGELBUNDET_ annars får du dmärttoppar o så forstörs effekten du kunde ha haft.
  Lycka till
  Klem doktor Ingrid.
  : )

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att du kan börja jobba i en takt som passar dig bra! Och var inte rädd för att ta smärtstillande. Det var jag i början. Men nu har jag märkt att man inte tjänar ett dugg på att vara snål mot sig själv. Blir smärtan för jobbig är den svårare att få bukt med, så det bästa är att ta smärtstillande regelbundet och i god tid, dvs innan det börjat göra för ont.

  Kram kram!!

  SvaraRadera
 4. Vad bra att du kan ta det lite lugnt Lisbet. Det är ju bättre att gå försiktigt fram än att behöva backa. Jag håller med dom andra att du inte ska dra dig för att ta smärtlindring så att du får ut det mesta av din dag. Kramar

  SvaraRadera
 5. Ingen är ju oumbärlig, men det är ju inte det det handlar om.
  Ett jobb kan man lära sig.
  Det är sällskapet som är annorlunda.
  Att få möta DIG varje dag.
  För det är ju därför man jobbar.
  *skratt*
  För arbetskompisarnas skull och självklart saknar dom DIG !
  Kram i massor

  SvaraRadera
 6. Men då har du ju tid och komma och hälsa på mig...

  SvaraRadera
 7. Skönt att du får jobba i din egen takt och slipper stressa. Det kommer säkert att gå bra. Lycka till !

  SvaraRadera
 8. Kanske värktabletterna är något för mig när jag ska försöka mig på slalom igen? Lycka till med jobbet.
  Kram

  SvaraRadera