tisdag 25 maj 2010

Måndag 24 maj

Ja så var då måndagen kommen, men kanske jag kan fixa det med hjälp av helgens fantastiska upplevelser.

9.00 var vi på CSK för att träffa onkologen och första cytostatikabehandlingen. Läkaren var fantastik och den första som faktiskt lyssnat och visat stor förståelse för min fobi, Emetofobi
Jag kommer inte gå in på detta för det tar för mycket av mej... ni som vill kan själv läsa om det.
Hon frågade hur jag haft det sen dom tog mitt bröst och jag skulle förklara men min ångest för fobin var så stor så det var den som kom ut istället så det blev aldrig något sagt om hur jag haft det men det gör inget för jag var så glad ändå att hon tog mej på allvar. Jag begär aldrig att någon ska förstå för det finns ingen som inte har fobi som kan förstå hur det känns, man kan tycka mycket är otrevligt och läskigt men det är sååå långt från fobi man kan komma för en riktig fobi kan du inte kontrollera. Men det ska vi inte ta här ju.... ;-)

Först måste jag säga att alla dom jag mött på Kirurgen 3 på CSK är de mest fantastiska människor jag mött, det behövs men jag trodde inte det var möjligt att få tag i bara superbra personal, och jag har sagt det flera gånger till dom.

Dom hade ordnat ett eget rum till mej och jag är sååå tacksam... det var mycket som skulle fixas och såklart funkade ju inte porten direkt men dom lyckades få rätt på den och givetvis gjorde det jätteont eftersom det fortfarande är ganska svullet men det tar jag bara jag slipper det andra...
Massor av medikamenter skulle in i kroppen, läkaren gav mej lugnande för at dämpa ångesten och det var ordinerat ALLT som finns att ge mot illamående både där och att ta med hem plus 2 extra "reserv" påsar om det skulle behövas. Cortison i sprutform och första cellgiftet i sprutform, sen kom ett rött cellgift i dropp och när det var klart fick jag gå på toa, dropp är ju ganska vätskedrivande;-) Dom sa att det kunde vara rödfärgat och inget farligt, jag kissade jordgubbssaft:-) nästa dropp var vanligt saltlösning och sen sista droppet som var cellgift.
Jag fick ha min mobil påslagen så jag kunde lyssna på mina böcker i den. L åkte och besökte en kund så slipper han det i veckan, eftersom hans chef är så förstående så gör det inte mej något att han smiter iväg.
Vi hade tid hos sjukgymnasten 14.00 men klockan var bara knappt 12 så vi frågade om hon kunde ta oss tidigare och det gjorde hon, på sin lunch, jag har sagt att dom är underbara. Jag fick ett nytt inlägg i silikon för tygutfyllnaden är lite jobbig att använda, nu känns det betydligt bättre.
Sen var det turen till Åhus och utprovning av peruk, det kommer bilder, vi skrattade massor och bestämde oss för att vi vill titta på 2, en som fanns hemma fst i en mörkare färg och en som ska beställas, dom skulle komma om en vecka, får väl se om håret börjat falla då..
När vi nästan var klara där var det som någon slagit mej i huvudet, eller gett mej narkos? En grym trötthet bara kom, vi körde hem, jag gick och la mej och kl var då ca 15.30 och jag somade direkt, jag vaknade av ett sms klockan 20.30 gick upp en stund och satte mej vid datorn men somade hela tiden, blev nog några inlägg på FB jag svarade på sen gick jag och la mej igen. Vaknade 03.00 och har suttet här sen dess, nu är klockan 06.00 och jag börjar bli lite trött nu, ska ta mina tabletter och gå och lägga mej, får se om jag somnar igen, antar att detta var reaktion på mina enorma spänningar eller eller det kanske var nåt annat??...

8 kommentarer:

 1. Jag tänkte på dig igår! Min port krånglade också lite första gången, då hade jag haft den i fem dagar. Andra gången gick det mycket mycket bättre, inget svullet och bara plugga in den, det kändes ingenting (första gången tyckte jag det gjorde lite ont).

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så skönt att personalen som du ska ha kontakt med är bra och snälla. Hoppas att du slipper illamåendet. Du finns i mina tankar.
  Kramizar Yvette

  SvaraRadera
 3. Jösses vilken dag, förstår om du blev trött. Min cellgiftsbehandling börjar på måndag och jag brukar bara orka med en aktivitet och sedan går jag och vilar. Hur slut som helst. Hejja, hejja :)

  SvaraRadera
 4. Hej....Jag ligger lite efter dej....får min första cellgiftsbehandling på torsdag... Ingen port men ska få en "Pich-line" insatt i armen...Bor i en annan del av landet och märker att det är olika men ändå lika...kommer att följa dej! /Ninni

  SvaraRadera
 5. Min nästa behandlingsadag kommer inte ha mer inbokat än just behandlingen, idag känner jag mej lite piggare men jisses vilken trötthet jag haft sen i måndags em.
  Ninni har du någon blogg så man kan följa dej?

  Idag känner jag iprincip inte porten alls, bara stället slangen vänder på, där finns en bula och det känns när jag sväljer fast det gör inte ont.

  Kramar till er alla!

  SvaraRadera
 6. Vad bra att du har fått komma igång med dina behandlingar. Det är tufft och tröttsamt men du klarar det. Jag hejar på dig! Jag känner med dig och din fobi. Är glad för din skull att du fick ett bra bemötande av läkaren, det är mycket viktigt...och är man inte nöjd måste man säga till.
  Hoppas du får vila och må bra mellan dina behandlingar.
  Jag vet vad du går igenom../ Annika från Norr

  SvaraRadera
 7. Hej och nej....ingen blogg men om jag hittar dej på Facebook så kanske vi kan höras den vägen ?! Det vore "kul" att följas åt....mitt börjar i morgon...Hm... /Ninni

  SvaraRadera
 8. Lisbet Lindell på FaceBook, foto med rosa bandet på:-)

  SvaraRadera