tisdag 25 maj 2010

SVISS utställning 2010

Nu är allt förarbete klart som jag hållt på med sen 22 februari, skönt men väldigt tomt ändå.

Jag körde hem till våra vänner på fm. och vi började med en fika och en gammeldansk;) och sen begav vi oss till utställningshallen, (H är Matansvarig ihop med min gubbe L och A är kassör i klubben) I hallen som ligger enligt HA -Hallchefen 72 meter från kassören och matansvarig's hem.

Eftersom vi är en liten klubb som tycker om att gå med minus??:-/ (det tycker vi såklart inte) men vi är en liten klubb med endast 40 medlemmar så vi måste hyra in vissa tjänster och då bla. att bygga och riva alla utställningsburarna, detta året var det ju bara 250 burar eftersom vi hade 2 domare mindre än vad vi brukar ha.

Utställningen blev uppackad och alla saker kom på plats, sekretariatet hade en superfin plats på "2" våningen, mitt i läktaren som ju inte får användas på en kattutställnig, vi hade superfin utsikt:-)
R som är domaransvarig fixade såklart att alla domarna kom på plats och givetvis alla som hade en post skötte det galant!

På lördag morgon kom alla utställarna med sina katter och snabbt är lokalen full, allt rullar på och "skit" programmet Alladin visade sej från sin bästa sida för en gångs skull, det finns bra saker med alladin har vi upptäckt på utställningen, framför allt så underlättade det grymt på morgonen, det är det jobbigaste på hela utställningen, alla kommer in och ska ändra sina katter i både färg och klass och gud vet allt som ska ändras, FAST DET STÅR PÅ INBJUDAN ATT DET SKA GÖRAS SENAST 1 VECKA INNAN!!!
tyvärr inte många som gör det, men dom som gör det är jag mycket tacksam mot! man får in lappar i sektetariatet flytande och 3 personer jobbar så svetten lackar, det ska först läggas in i datorn,sen letas upp vilket nr katten har, vilken domare den ska ha, in i den domarens pärm och ändra på 3 olika ställen och vi fick erfara på denna utställningen att det verkligen är viktigt att ändra på alla 3 ställen då domarna faktisk använder sammamställningslapparna jag sitter och skriver för hand, det gjorde mej glad.
Detta ska då ske från inchecket stänger ca 8.15 tills domarna ska sina pärmar 8.45 det är grymt svettigt...... MEN!!!! Alladin har en superfin funktion så man letar upp katten i datorn, skriver in det som ska ändras och när allt är inskrivet i datorn skriver man ut och då får man ut alla katterna hos rätt domare och alla domarna kommer på egna papper så det var så himla smidigt att ta domarens pärm och papper och ändra, det tog knappt nån tid alls... DET var positivt! 8.30 satt vi och rullade tummarna och undrade när domarna skulle komma:-)
Alla katter som tagit sin titel ändrades automatiskt till nästa dag, sen kunde man skriva ut en lapp på alla katter som var ändrade och sätta upp i sekretariatet så kunde utställarna se om katten var i rätt klass/färg och sekretariatet slapp allt dubbelarbete,
HELT SUVERÄNT!! Dock får man inte glömma ändra i pärmarna;-)

Innan bedömningarna drog igång hände en sak som gjorde mej sååå glad, mer om det kommer när fotot finns i datorn.

På lördagen kunde Musse och hennes mamma Eina ta titeln SUPREME PREMIER och fast det skulle mycket till för att dom inte skulle få den då dom inte hade konkurans om certet så är man lika nervös, Musses domare J-E M från DK är i mina ögon en supertrevlig domare och hade denna helgen en domarelev P K också från DK, båda var eniga om att Musse skulle ha sitt cert;-) stort jubel uppstod och då förstår ju domaren att dom fått göra en katt till SP, Det är en häftig känsla och stor lycka Musse har tagit alla certen 23st på raken och även tagit BIV'et och NOM'en de flesta gångerna:-) Jag hade planerat att Musse och hennes mamma Eina skulle upp ganska samtidigt men det föll på ca 15-20 minuter men sen kom jublet och tårarna igen, WOW när alla förstod att mor och dotter tog det samtidigt...
Trelleborgsallehanda kom och gjorde en intervju och det blev precis då titlarna var tagna:-)

På bilden Leif med Musse & Annelie med Eina

När alla katter är bedömda hos domaren så ska Nomineringarna tas ut, Musse blev nominerad och så även hennes mamma Eina:-)
I panelen mötte Musse en stor konkurent som hon dock slagt flest gånger;-) rösterna blev lika och utslagsdomaren A S från NL fick välja och han valde Musse, JIPPIE, efter det kom utstagningen av klubbens bästa katter och även där blev Musse vinnaren..... vad säger man, hur mycket kan man jobba efter det?? SUPREME PREMIER, BEST IN SHOW och BÄSTA KLUBBKATT på utställningen!!

Men man dricker lite champange och sen jobbar man vidare:-)

Chefen med yngsta dotter M kom och hälsade på och även några andra släktingar I och A, L fick ta hand om dom för min tid är ganska knapp, det låg högar och väntade på sekretariatet och stressen är stor innan panelen drar igång. Vi har en fantastisk bra panelspeaker S P från ÄdelKatten och en lika bra bisittare C O från sydkatten TUSEN TACK!! Ni gör ett fantastiskt jobb!

Så var dagen slut, sekretariatet ska packa ihop lördagen och packa upp söndagen, lite finns att göra men inte så himla mycket.

Vi hade middag hemma hos kassören A och matansvarig H och båda matansvariga H och L hade gjort ett fantastiskt jobb med grytan, jisses vad god den var!
Vi var 18 personer och hade en SUPER TREVLIG KVÄLL!!!
TACK ALLA som gjorde denna kvällen så lyckad! Skratten klingar fortfarande i mitt huvud:-)


Söndag!

Ganska trötta, kom isäng vid midnatt efter att tagit hand om disken, vi sover ju hos A och H eftersom det bara är 72 m til hallen;-) klockan ringde 5,30 och då var man inte pigg men man piggnar till ganska snabbt.

Jobbet är detsamma på söndagmorgon och allt flöt på bra hela dagen, Musse blev åter igen Best In Show men idag var det en annan klubbkatt som blev Bästa klubbkatt, DK* killix Feliciano,
Stort Grattis till M E och I-L S!

Vi är otroligt stolta över denna utställningen, fick jättemycket beröm, stämningen i hela lokalen var fantastisk och alla som arbetat på utställningen gjorde ett fantastiskt fint jobb!! Jag är jätteglad

Detta blev ett långt inlägg ser jag... Klarade du dej ända hit så tycker jag att du nog ska ha en tapperhetsmedalj;-) KRAMAR!!

2 kommentarer:

 1. 10.000 GRATTIS till Musses fantastiska utställningsresultat både lördag och söndag.
  TACK för en trevlig utställningshelg - SVISS gjorde ett bra jobb.
  Jag älskar att läsa långa bloggar.
  Kramizar Yvette

  SvaraRadera
 2. Då ska du ha medaljen, inte lika fin som den jag fick men det är en tapperhetsmedalj hihi.... Kramar!!

  SvaraRadera